USL şi-a dat măsura competenței: mărirea taxelor şi impozitelor locale

Dacă vă amintiţi, proiectul Ministerului de Finanţe care anunţa majorarea taxelor şi impozitelor locale a apărut pe site-ul ministerului încă din luna octombrie a acestui an. Secretarul de stat Liviu Voinea a fost muştruluit chiar de premier, iar proiectul a fost retras, spunându-se că este vorba despre o eroare de calcul. După campanie şi după ce a obţinut voturile românilor se pare că aceasta a fost corectată, astfel că USL a trecut la creşterea taxelor.

Tot ieri, Guvernul a anunţat că revoluţionarii nu îşi vor primi indemnizaţiile – spre diferenţă de ce a promis în campanie electorală- iar angajările în sistemul public vor fi îngheţate, la fel şi salariile bugetarilor. S-au văzut cu sacii în căruţă şi şi-au dat arama pe faţă. Ce-i drept, momentul nu a fost ales prost. Imediat după alegerile pe care le-au câştigat cu 60%, cu o Opoziţie inexistentă şi cu o presă cel puţin prietenoasă sau subordonată care se face că nu vede creşterea taxelor şi impozitelor. Ieri, la Antena 3, Gâdea îi transmitea lui Victor Ponta care sunt cele 10 porunci pe care trebuie să le respecte, pentru a trece apoi la nu ştiu ce afaceri ale familiei lui Vasile Blaga. Dacă majorarea taxelor ar fi fost luată de un guvern PDL probabil am fi aflat care este planul în 5 paşi prin care Traian Băsescu intenţionează să modernizeze Vila Dante folosindu-se de veniturile rezultate în urma colectării impozitelor majorate.

Şi suntem doar la început. Dacă acestea sunt primele măsuri luate de USL după alegeri, nici nu vreau să mă gândesc la ce o să urmeze. Şi nici la cât de gravă este de fapt situaţia bugetară, dacă aceste măsuri au fost luate atât de repede. Probabil ne aşteaptă alte măriri de taxe şi impozite şi nu m-ar mira ca în câteva luni, USL să se vadă nevoită să reducă salarii şi pensii. Pentru că până la urmă, în 2013 nu se anunţă alegeri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *