USL vs. polul de centru-dreapta. Cine câştigă ?

Primul care a acţionat în acest sens a fost Crin Antonescu. Cu un discurs radical, aşa cum ne-a obişnuit, a ţinut să specifice că PNL  este partidul care va reprezenta interesele celor 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui Traian Băsescu la referendum. In speranţa că, la alegerile parlamentare, mare parte dintre ei vor vota cu liberalii. Principala sa armă este canalul de comunicare : Antena 3 şi, în principiu, întreg trustul Intact. În ziua în care Parlamentul s-a reunit pentru a lua act de decizia CCR m-am uitat preţ de câteva minute la Antena 3, care, nu părea atât de furioasă că Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni şi prima dorinţă a patronului Felix nu s-a îndeplinit, cât era furioasă pe USL, « pentru că nu a mers până la capăt ». Fireşte, pentru că voturile celor 7,4 milioane de români au fost irosite.

 PSD, profitând de poziţia lui Victor Ponta se va baza exclusiv pe promisiuni populiste. Va arunca cu bani în stânga şi dreapta, nu doar la primării, dar vom afla cum vor creşte salariile, pensiile, nivelul de trai peste noapte. Avertismentele FMI riscă să devină doar zgomot de fond. Deci, dacă cele două partide rămân împreună şi nu am niciun motiv să cred că vor proceda altfel până la alegerile parlamentare, bazându-se pe discursul radical al lui Crin Antonescu şi al Antenelor, cuplat cu promisiunile guvernului Ponta au mari şanse să atragă o bună parte din voturile împotriva lui Traian Băsescu.

 În schimb, PDL şi partidele din jurul său se bazează pe atragerea simpatiei a 11,5 milioane de români. Pe care trebuie să-i scoată la vot dar să-i şi împartă cu UDMR, PP-DD şi eventual, PRM. Azi, PDL, PNŢCD, Partidul Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, Fundaţia Creştin Democrată  îşi lansează manifestul politic. Poate noua construcţie, în trei luni de zile să dărâme USL ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *