Vasile Blaga, noul preşedinte al PDL

Şi, chiar dacă criticii deja au început să comenteze pe baza presupusului "deficit de democraţie" din PDL, înclin să cred că renunţarea grupării Macovei-Preda-Voinescu la depunerea unei moţiuni este un lucru pozitiv. PDL are nevoie de unitate ca de aer. Hemoragia cadrelor, fie că este determinată de motive politice sau electorale e principala problemă a partidului. După pierderea Puterii, determinată mai ales de numeroasele plecări de deputaţi şi senatori, PDL "a pierdut", într-o singură zi, pe 10 iunie, peste 400 de primari şi 12 preşedinţi de Consilii Judeţene.

Temerile celor care susţineau că reconfigurarea structurii de conducere a partidului este inoportună cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare pentru că asta ar provoca dispute în partid sunt pe cale să se dovedească drept nefondate. "Reformiştii" vor fi invitaţi să candideze penrtu funcţii în Biroul politic al partidului, probabil pe poziţii de vicepreşedinţi, cu Gheorghe Flutur drept secretar-general. Iar faptul că Monica Macovei& Co. nu au strâns cele 35 de semnături necesare pentru depunerea moţiunii demonstrează indirect că susţinerea variantei Blaga a venit de la nivelul filialelor din teritoriu.

Din această perspectivă se pare că după Convenţie, noua conducere a PDL va reuşi să-şi impună punctul de vedere la nivelul filialelor din ţară şi se va face ascultată. Reversul medaliei este acela că, în caz de insucces va fi singura care va achita ulterior nota politică de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *