Victor Ponta a uitat că nu mai este preşedintele TSD

În primul rând, moţiunea de cenzură picată ieri este exemplul perfect de inadecvare politică. S-au lăsat duşi de val de dimensiunea istorică a zilei de 22 decembrie, şi în general de semnificaţia pe care decembrie o are în mentalul colectiv. Întreg scenariul cu drapelul cu stema decupată, puloverele şi brasardele tricolore, compararea actualilor lideri cu nomenclaturiştii de dinainte de revoluţie, a fost o încercare eşuată de a pune în discuţie un subiect abstract, deloc de actualitate precum regimul politic. Numai că, în anul 2011 românii nu sunt aproape deloc interesaţi de acest tip de temă şi de retorica absurdă a asocierii actualei perioade cu cea comunistă. Efortul depus de USL era deci demn de o cauză mai bună şi de o temă mai actuală şi mai de interes pentru electorat.

Apoi, este vorba despre subiectul ales pentru motivarea moţiunii de cenzură. Aşa cum am spus şi aseară în emisiunea lui Ion Cristoiu, din ultimele date pe care le-am văzut , aproape 70% dintre români se declară de acord cu comasarea alegerilor. Lumea e sătulă de politică, de politicieni, de campanii electorale.Ori să vii să vorbeşti despre "pericolul pentru democraţie" al comasării,atunci când este clar că oamenii nu rezonează şi nu sunt interesaţi de acest tip de abordare este iarăşi o pierdere de energie şi resurse.

Dar ceea ce s-a remarcat din tabăra opoziţiei au fost declaraţiile lui Victor Ponta. Tonul acuzaţiilor, insultele la adresa puterii, indică, aşa cum observă şi opinia publică din ce în ce mai mult în ultima vreme, o apropiere de un discurs vadimist, deloc potrivit pentru lideri ai opoziţiei. Mă întreb dacă cetăţeanul de rând ar putea să facă distincţia între un discurs împotriva puterii al lui Victor Ponta şi unul al lui Corneliu Vadim Tudor. Şi în ansamblu, întreaga motivare a moţiunii, referirile la Revoluţie, recuzita folosită, de la drapelul cu stema decupată la banderolele tricolore, retorica preşedintelui PSD indică deci, un Victor Ponta care nu s-a obişnuit încă cu ideea că nu mai este preşedinte al TSD…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *