Victor Ponta, decis să fie Liderul

În plus, niciun liberal nu a criticat propunerea lui Eugen Nicolăescu. Mai mult, surse din interiorul PNL au declarat că este de fapt vorba despre o întreagă strategie a PNL. Cu scopul de a nu permite PSD să atragă prea mult capital electoral după anunţarea unui întreg set de măsuri economice şi sociale, mai mult sau mai puţin populiste.

Replica PSD a venit imediat, chiar de la premierul Victor Ponta. Care a spus că propunerea nu a fost discutată în interiorul USL şi Eugen Nicolăescu vorbeşte de capul său. Şi că a vorbit cu preşedintele PNL şi aşa ceva nu se va mai întâmpla.

Nu cred asta. Propunerea eliminării CASS a fost şi o testare a reacţiei PSD. În logica jocului de putere din USL, e natural ca PNL să găsească metode prin care să-şi atragă o parte din simpatia de care se bucură un guvern nou instalat pe care îl susţine.

Dar Victor Ponta este decis să fie Liderul.În interiorul USL, mai ales, dar nu numai. Toată disputa cu Preşedintele Traian Băsescu privind cine participă la Consiliul European şi cine stă acasă se înscrie în aceeaşi logică.

Însă între două certuri: cu liberalii şi cu Preşedintele, va trebui să-şi găsească timp şi să guverneze. Pentru că de asta depinde până la urmă, succesul carierei sale politice şi menţinerea PSD la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *