Victor Ponta, pus de Crin în faţa conflictului cu Băsescu!

Suspendarea preşedintelui nu face parte din agenda USL, spune Dan Şova. Va trebui să hotărâm suspendarealui Traian Băsescu, crede Radu Câmpeanu.

În subiectul fierbinte al participării la Consiliul European, Victor Ponta a trimis legislativului o solicitare de a rosti o declaraţie în plen, fără a spune că doreşte să primească un mandat din partea Parlamentului. Crin Antonescu însă, s-a precipitat şi a anunţat că parlamentarii liberali vor vota pentru participarea premierului la lucrările Consiliului European. Liderul PNL nu s-a putut abţine să adauge că dacă Preşedintele nu respectă hotărârea Parlamentului, atunci acesta reprezintă motiv de suspendare. Tot din tabăra liberală a venit ideea revenirii la legea referendumului din 2007, atunci când era nevoie de majoritatea voturilor exprimate pentru suspendarea Preşedintelui, în timp ce acum şeful statului poate fi debarcat numai dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale. În plus, aceiaşi liberali au propus eliminarea atribuţiilor Curţii Constituţionale din hotărârile Parlamentului. Situaţie care priveşte inclusiv o eventuală tentativă de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Este clar că cele două partide au priorităţi diferite,din motive pe care le-am mai discutat. În această situaţie însă, mingea este la Victor Ponta. Care probabil va pretinde – fără a depune prea multe eforturi- că nu se înţelege sub nicio formă cu Preşedintele Băsescu. Astfel, din când în când, se va vedea obligat să mai arunce un os şi PNL. Fără a forţa însă nota şi fără a escalada tensiunile. Dar cu siguranţă, PNL şi PC sunt mai mult decât dispuşi să-l ajute în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *