Victor Ponta s-a spălat pe mâini de datele trimise la CCR. Curtea, în ceaţă

Dincolo de radierea de pe listele electorale permanente a 34.654 de români, Victor Ponta a comunicat Curţii un amalgam de date tocmai pentru a-i impresiona şi a pune presiune asupra judecătorilor. Din motive care ţin probabil şi de grija pentru libertatea personală, Victor Ponta şi membri ai Guvernului s-au spălat pe mâini de datele trimise la CCR. Dar mesajul transmis Curţii este clar : acela de ştergere a celor aproximativ 2 milioane de români cu drept de vot din străinătate şi a celor cu acte de identitate expirate.

Dacă nu joacă pentru validarea referendumului, atunci USL sigur ţinteşte amânarea unei decizii. Pe care nu sunt convins că CCR le-o mai poate oferi şi de această dată.

  Foarte interesant mi s-a părut cum tocmai ieri, Mona Pivniceru a decis să demisioneze din magistratură. Practic, cu excepţia unor formalităţi, nimic nu o împiedică să depună jurământul în funcţia de ministru al justiţiei, miercuri cum a anunţat şi Victor Ponta. Lucru care se va întâmpla mai mult decât sigur, pentru că şi în situaţia în care referendumul va fi invalidat, USL va avea grijă să amâne întoarcea lui Traian Băsescu la Cotroceni cât mai mult posibil şi deci, cine ar putea opri numirea lui Pivniceru? De aici, fie că este vorba despre schimbarea din funcţie a lui Daniel Morar sau a Laurei Codruţa Kovesi, “the sky is the limit” pentru noua probabilă deţinătoare a portofoliului de la Justiţie. Strategic, interesul USL pentru acapararea justiţiei de actual Putere este mai mult decât justificat. Nu numai pentru că justiţia este ultima redută necucerită, dar mai ales pentru că este mai util să o ai în propria ta tabără, în loc să-ţi cerceteze propriile abuzuri.

 Practic, aceasta este miza pe termen mediu a USL prin speranţa că poate măcar forţa o amânare a deciziei CCR. Şi inclusiv în scenariul invalidării sunt convins că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor face tot ce le stă în putinţă pentru prelungirea crizei politice, demonizarea lui Traian Băsescu pentru a-i putea arunca în cârcă, şi lui şi PDL, creşterea euro şi a şomajului, eventual criza economică europeană, încălzirea globală şi dispariţia ursuleţilor Panda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *