„Vocea Rusiei” si noul ARLUS

Este cat se poate de simptomatica aceasta campanie tot mai intensa menita sa crediteze toate actiunile anti-occidentale si anti-democratice ale USL. Nu este vorba de o supra-reactie hiperbolizanta din partea mea si a altor observatori ai spatiului post-comunist, ci de constatarea potentarii interesului exponentilor "democratiei dirijate" de la Kremlin pentru viata politica din Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria etc Despre Moldova si Ucraina nu mai vorbesc.

 Reiau aici o mai veche intrebare. Cine este, totusi, acest domn care semneaza “Valeriu Mandrasescu”? Este o persoana ori un “colectiv”? Un nostalgic al URSS framantat necontenit de probleme romanesti? Un radical de stanga, anti-american si in genere anti-occidental, de la Moscova ori poate nu de-acolo, deci vreun “corespondent voluntar” pentru care UE si NATO sunt forte imperialiste impotriva carora trebuie luptat fara preget?

 Iata mai jos concluzia d-lui “Mandrasescu”, vajnicul aparator al “suveranitatii” Romaniei. Este, recunosc, un moment memorabil, poate chiar istoric, acela cand “Vocea Rusiei” se pronunta pentru independenta si suveranitatea Romaniei. Mai lipsesc intelectualii de serviciu, noii Parhon, Traian Savulescu, Sadoveanu si Calinescu, sa salute lumina care vine de la Rasarit. Pe cand reinfiintarea ARLUS (Asociatia Romana pentru Strangerea Legaturilor cu Uniunea Sovietica)? Ori poate USL devine ARLUSL?

 "Situaţia este clară, fiind totodată destul de paradoxală şi ironică. Vocea Rusiei îi deranjează pe toţi care susţin procesul de diminuare a suveranităţii României şi pe cei care-şi doresc definitivarea procesului de colonizare a acestei ţări. Obişnuiţi să acţioneze fără interferenţe, ei se simt frustraţi de adevărurile incomode şi subiectele tabu pe care le abordează jurnaliştii postului nostru de radio. Propagandiştii de duzină au toate motivele să fie trişti: epoca lipsei de concurenţă s-a terminat definitiv".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *