Voiculescu îl mănâncă de viu pe Ponta. Din dragoste.

Credeam că după corecţiile aplicate lui Ponta de cerberii Antenei 3, lucrurile o să revină pe făgaşul normal în USL. Adică păstrarea aparenţelor. Din contră, cele trei partide nu mai fac un secret din faptul că s-au distanţat. PSD-iştii cochetează sfidător cu Puterea. Ceilalţi îi pedepsesc în fel şi chip, ca să le taie orice avânt de a guverna într-o altă formulă sau pe cont propriu. Ultima oară, s-au folost de "Proiectul pentru naţiune".

Ca un făcut, în aceeaşi seară în care o parte dintre pesedişti chefuia, la Iaşi, cot la cot cu premierul Ungureanu, Antonescu a apărut la Antena 3. Avea şi el ceva de sărbătorit. Voia să prezinte ţării şi PSD-ului un act cu valoare de legământ şi nume pompos, a la CDR. Discursul lui Crin Antonescu a fost dominat de cei trei D : depolitizarea, debirocratizarea şi descentralizarea. Surprinzător sau nu, punctele cuprinse în proiect seamănă izbitor de tare cu planul închipuit de Dan Voiculeascu chiar mai înainte de formarea USL. "Eu voi susţine depolitizarea completă a administraţiei. În afară de miniştri, nimeni din aparatul bugetar nu trebuie să mai fie înregimentat politic", ne spunea senatorul PC, fix acum un an.

Ca să se asigure că proiectul va fi consimţit şi de partidul lui Ponta, liderul PNL a recurs la şantaj. “Proiectul pentru naţiune", în schimbul candidaturii sale la Cotroceni. Strategia a mai fost folosită de Antonescu cu trei ani în urmă, pe colegii liberali. În 2009, copreşedintele Uniunii a profitat de potenţialul său electoral, ca să impună partidului un nou Statut. În caz contrar, ameninţa că nu va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În paralel cu noile dispoziţii generale, continuă şi persecuţia liderului PSD. Tot mai mulţi dintre invitaţii Antenei 3 se arată sceptici la promisiunile USL-ului de suspendare a lui Băsescu, în cazul obţineriţii peste 50% din procente la alegerile parlamentare. Motivul ? Relaţiile cordiale dintre PSD şi Putere. Deci da, Antenele au voie să abordeaze subiectul unui eventual eşec al Uniunii, dar ni se sugerează că un astfel de scenariu depinde doar de acţiunile liderului PSD.
Dacă n-aş fi convinsă că Voiculescu face toate aceste lucruri spre binele lui Ponta, mai că mi s-ar face milă.

Toate gesturile mogulului pornesc dintr-un instinct matern, pe care-l mai poţi regăsi doar la … şobolani. Ca şi rozătoarele, senatorul PC preferă să-şi mânânce puii de vii, decât să-i vadă în mâinile prădătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *