Vom avea un nou partid liberal în 2013?

Apoi, dacă tot e chitit să ne convingă că democraţia se respectă în PNL, Crin Antonescu ar putea organiza şi o acţiune de PR prin care să ne demonstreze că da, se trezeşte mai devreme de 12. Oricum, tot la capitolul SF intră.

„PNL este un partid prea mic pentru amândoi”- a explicat ieri cât se poate de clar Crin Antonescu, referindu-se la primarul de la Sectorul 1. Andrei Chiliman a ridicat mănuşa şi nu este exclus să îşi asume o candidatură la Congresul PNL. "Eu cred că PNL- ul poate fi recuperat şi eu asta încerc să fac. E o bătălie pe care eu o duc", a spus acesta în urmă cu câteva zile. Sansele ca revolta lui Chiliman să aibă succes în partid nu sunt foarte mari. Pentru că PNL e la guvernare, dar mai important decât orice, Antonescu a avut grijă să-şi amplaseze proprii oameni în structurile de conducere ale partidului şi care să îi asigure un rezultat confortabil la alegerile interne. Merge pe ideea că victoria în faţa grupării Chiliman îi va oferi posibilitatea de a face tot ce îşi doreşte în PNL, cu cine vrea el. In cazul reconfirmării în alegeri, soarta lui Andrei Chiliman e pecetluită, excluderea cât se poate de sigură şi nu văd niciun motiv pentru care nu ar aplica acelaşi tratament şi altora, precum lui Ludovic Orban sau chiar lui Călin Popescu Tăriceanu.

In acest scenariu, nu exclud posibilitatea ca Andrei Chiliman et Co. să pună bazele unei noi formaţiuni politice în afara PNL, de unde să conducă nestingheriţi opoziţia împotriva lui Antonescu. Înainte de toate, Orban, Chiliman, Tăriceanu se definesc mai ales ca liberali. Inscrierea într-un alt partid deja existent e o utopie, aşa că înfiinţarea unui nou partid devine singura şi cea mai bună opţiune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *